Over

Wie is Jorien

Ik ben Jorien. Ik ben een begin-dertiger, Nederlandse en bekeerd tot de Islam. Ik ben getrouwd met mijn grote liefde en moeder van een zoon (’18) en een dochter (’20). Naast mijn eigen gezin woont ik samen met mijn schoonvader en ook nog twee katten in het Gooi. Het is een druk leven zo met z’n allen, en ik draag de meeste zorg voor alles in en rondom ons thuis. In mijn me-time hou ik heel erg van lezen en schrijven. Ook ben ik heel erg graag in de natuur. We wonen in de buurt van de Randstad, in een prachtig groene omgeving waar altijd wel wat te beleven is. In het verleden heb ik ook diverse weblogs gehad waarvan Tres Adorable waarschijnlijk de bekendste was. Daarna heb ik een hele poos alleen op Instagram geschreven. Iets wat ik nog steeds graag doe, want ik mag ook graag fotograferen. Ik miste soms alleen de ruimte om uitgebreider te kunnen schrijven, dus deze blog is ontstaan als een verlengstuk van mijn Instagram pagina. Hier kan ik alles bij elkaar bundelen en is het gemakkelijk terug te vinden.  

Ik schrijf over

Op deze blog schrijf ik over dingen die mij bezighouden in mijn dagelijks leven. Denk hierbij aan onderwerpen als ”mamma zijn”, duurzaam leven, natuurlijk ouderschap, low toxic living, alles rondom baby’s en jonge kinderen. Denk aan borstvoeding, samen slapen, (houten) speelgoed, opvoeden, babywearing en meer. Af en toe een recept en een vleugje over het leven als moslima in Nederland.  Ik ben een moeder die probeert de behoeften van haar kroost zo goed mogelijk te volgen en hierop in te spelen. Natuurlijk lukt dit niet altijd perfect en het is vallen en opstaan maar juist in die reis neem ik je graag mee. Ik vind het super leuk om hier stukjes over te delen en met andere mede mamma’s (en pappa’s natuurlijk ook)

Ik vind aandacht voor onze planeet en duurzaamheid heel belangrijk. Wij spelen veel met houten speelgoed, proberen zo veel mogelijk plastic vrij te doen, en zoeken we thuis graag naar natuurlijke oplossingen voor allerhande zaken. Wanneer we dagjes weg gaan probeer ik dit zo veel mogelijk afval vrij te doen en ik daag mezelf graag uit hierin nieuwe dingen te leren en te ontdekken.

Daarnaast ben ik een bekeerde Nederlandse vrouw. Iets wat altijd voor veel vragen en interesse zorgt. Zo nu en dan zal ik wat schrijven over mijn ervaringen. Zowel over mijn bekering, als het meegeven van religie in de opvoeding van mijn kinderen en zaken die ik in mijn dagelijks leven mee maak. 

Als laatste hou ik ook erg van koken. Ik deel graag recepten maar ook tips voor het bewaren en bereiden van voedsel op een duurzame manier.  

Laat je inspireren en groei met mij mee!